miercuri, 30 mai 2007

Tanarul de azi, fotografia viitorului


Viata e ca un buchet de versuri albe, complexa si totodata interesanta. Viata tinerilor comporta specificul ei si cunoaste o multitudine de ipostaze. Exista un alfabet al semnelor care pare a fi incifrat. Entuziasm sau dezolare, tristete sau umor, toate se releva. Pilonii exprimarii si - au format baza in personalitatea tinerilor, orice impuls se transforma in mesaj, intr-o exteriorizare a unei vieti adevarate din limitele existentei interioare. Imaginea pe care si-o creeaza tinerii nu e decat o reflectare a universului ce se macina in sufletele lor. Unii se detaseaza de societate fiind loviti de soarta, altii avanseaza determinand si pe ceilalti sa schimbe ceva in mediul in care traim. Tinerii se confrunta cu o multime de probleme sociale, culturale, economice - cheia solutionarii lor, oricat de straniu ar parea, poate fi chiar fotografia.


Fotografia reflecta realitatea exprimand si dezvaluind explicit starea tinerilor. Este eficace, in contextul revelarii acelui entuziasm molipsitor al tinerilor in vederea solutionarii diverselor probleme, acordarea de asistenta sociala, practicarea voluntariatului, promovarea atat a drepturilor cat si a obligatiilor lor. Fotografia arata tinerii dintr-un unghi aparte care nu intotdeauna este observat in realitate, evocand mesajul tinerilor. Sunt multe momente relevante din viata tinerilor care merita a fi dezvaluite. Eu as vrea sa le descopar prin prisma fotografiei. As vrea sa prezint tinerii in toata complexitatea personalitatii lor, sa-i surprind in momente de fericire, satisfactie, in cele de criza a individualitatii...


S-ar parea ca stilul dirijeaza cu tinerii, dar e mai mult decat atat! Este vorba, mai intai de toate, despre un mesaj pe care tinerii il transmit in fiecare zi, in fiecare clipa.
Pentru unii, pasivitatea pictata pe fata unui june e ca o imagine fara legenda, de parca nu ar expune nimic, ca o pata imaculata intr-un ocean alb. Omul nu observa mediul in care se misca si nu cauta sa inteleaga si sa analizeze clipele care se scurg din viata. Fotografia insa e ca un cadru ce opreste timpul si e o metoda eficienta de a reprezenta tanarul. Ea trezeste idei, ganduri, discutii, provoaca la meditatie pe cel care o priveste si insufla realitatea.

As vrea sa le deschid tuturor ochii si sa incerc a spune lucrurilor pe nume prin fotografie. As vrea sa arat tanarul intr-un mod de viata activ, implicat in diverse activitati, un tanar ce stie sa imbine utilul cu placutul, sa munceasca si sa se distreze, traindu-si viata la maximum. Momentele surprinse instantaneu reprezinta adevarata caracterizare a realitatii si eu as vrea sa-i arat asa cum sunt ei cu adevarat.
Cu totii visam si tuturor ne place sa credem ca avem un har aparte, ca putem schimba lumea, iar activitatea noastra ii poate influenta pozitiv pe ceilalti. E cert insa ca tanarul de azi e liderul viitorului si sunt determinata sa-l dezvalui in aceasta ipostaza. As vrea sa-l reprezint construiind propriul viitor, ori viitorul nu e decat fotografia tanarului de azi.

Totodata as dori sa fac apel la momentele in care tinerii isi exprima entuziasmul, momente in care persevereaza in cautarea identitatii si pozitiei sale in societate. As vrea sa exprim in fotografie capacitatea tinerilor de a se realiza, spiritul de initiativa prin care motiveaza pe cei din anturajul lor sa aiba deplina incredere in fortele proprii si sa stie ce vor de la viata.

"Oameni, opriti-va un pic si priviti tinerii, priviti noua generatie!"



3 comentarii:

Anonim spunea...

Mi-a placut mult modul de abordare si tema abordata. Chiar m-ai pus pe ganduri!

Anonim spunea...

multumesc in engleza se scrie thanks, nu:thank's :))cum ai scris aici.acelasi eu...see ya

Anonim spunea...

thanks anonim:P..numai nu sta mult pe ganduri, action!